«متخصصان هوش مصنوعی» سربازان آینده کشور هستند/خطر عقبماندگی ابدی در حوزه AI
افق اقتصادی: سید کامران باقری روز چهارشنبه در افتتاحیه هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری که در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با اشاره به استفادههای مختلف از هوش مصنوعی در حال حاضر، افزود: تولید محتوای هیجان انگیز، سرعت پیشرفت زیاد، نیاز به توان پردازش چند ده میلیارد دلاری، مهمترین روند فناوری و سرمایهگذاری، خطرات اخلاقی و نیاز به حکمرانی، موج شدید بیکاری و تغییر موازنه ثروت از جمله موارد استفاده از این فناوری است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد تغییر بنیادین در حوزه مدیریت نوآوری و تکنولوژی هستیم، اظهار کرد: تا پیش از این در رشته مدیریت تکنولوژی و نوآوری در نظر داشتیم که سرعت توسعه تکنولوژی را زیاد کنیم، اما در حال حاضر برای اولین بار در دنیا به دنبال مهار سرعت توسعه فناوری هستیم.
وی بیان کرد: نوآوری باز جریان قالب نوآوری در دنیا بوده است، اما الان به سمت بسته عمل کردن در این حوزه میرویم و این امر اتفاق خیلی جدیدی است، در گذشته فناوری انسانمحور یک دغدغه بوده، در حال حاضر همزیستی انسان با ماشین مطرح شده و به یک ادبیات جدید در دنیا تبدیل میشود.
باقری با تاکید بر اینکه امروزه دنیا از نوآوری باز به سمت نوآوری بسته حرکت میکند، اظهار کرد: در گذشته هر چند فناوریها انسانمحور بوده است، اما امروزه همزیستی انسان با ماشین مطرح شده است.
رئیس کمیته علمی کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری بیان کرد: هوش مصنوعی مالکیت فکری را به جدیت تحت تاثیر قرار داده و به سمت مالکیت مدلهای هوش مصنوعی میرود، در رشته مدیریت فناوری با فناوری روبه رو بودیم و اما هوش مصنوعی یک عنصر فناوریساز است.
وی با اشاره به مفهوم تاجگذاری تک، گفت: دولت جدید آمریکا دستنشانده یک تیم تک است واین امر برای اولین بار در طول تاریخ صورت گرفته است، تمام اخبار مرتبط با دولت آمریکا در دو ماه اخیر این گفته را تایید می کند و این یک تغییر عجیب در دنیا ایجاد خواهد کرد.
وی یادآور شد: اسم این پروژه را «منهتن۲» قرار دادهاند، «پروژه منهتن ۱» نیز تولید بمب اتم بود و در حال حاضر در پروژه «منهتن ۲»، ایجاد دیدگاه استارتآپی و تک در یک دولت را دنبال میکنند.
وی گفت: احتمالا با این امر، چابکی و پر رنگی دیپلماسی فناوری را خواهیم داشت، سنت سیاستورزی کنار گذاشته خواهد شد و بی طرفی رگولاتور را خواهیم دید.
باقری ادامه داد: در این پروژه برای سرعت بالای تغییرات در کشورها، خرید و اداره کشورها و نیز بی واسطه اداره کردن کشورها اقدام خواهند کرد.
وی در خصوص اینکه ما در ایران چه باید بکنیم، یادآور شد: در این زمینه اولا خطر جاماندن ابدی در حوزه AI را داریم.
باقری با اشاره به وضعیت ایران در این شرایط جهانی، گفت: ایران با خطر جاماندن ابدی مواجه است و در این حوزه نیاز به فلسفه و علوم انسانی و عملگرایی مفرط در عین ابهام دارد.
وی با تاکید بر اینکه در این شرایط شرکتهای فناور خصوصی در خط نخست قرار دارند، تاکید کرد: ما نیاز به نهضت سوادآموزی هوش مصنوعی داریم و سربازان آینده کشور متخصصان هوش مصنوعی هستند.
انتهای پیام