احتمال تغییر در وضعیت پروازهای عمره
افق اقتصادی: در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، نصراله فرهمند، مدیرعامل شرکت عمره سعادت (کارگزار عمره) به برنامههای این مجموعه برای انتقال زائران عمره با استفاده از شرکتهای هواپیمایی خارجی اشاره کرد، که حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: آنچه به صرفه و صلاح زائر است و به صرفهجویی هم منجر شود در سفرهای حج و عمره همواره مورد توجه خدمتگزاران زائران بوده است، انجام شود.
پیشتر زائران نسبت به تاخیرهای طولانی پروازهای عمره معترض شده بودند. مسئولان سازمان حج و زیارت نیز بارها درباره اعلام دیرهنگام قیمت پروازهای حج و عمره که تعیین قیمت نهایی این سفرها را به تعویق انداخته است، اظهاراتی داشتهاند. اعزامهای حج و عمره در گذشته در همکاری هواپیمایی سعودی و ایرانی انجام میشد، اما پس از قطع روابط سیاسی دو کشور، این پروازها فقط از سوی شرکتهای هواپیمایی ایرانی انجام میشود. عربستان در دور جدید عمره و حج تحت تاثیر تحریم، فقط به یک شرکت هواپیمایی ایرانی اجازه پرواز داده است.
بنا به گفته غلامرضا رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت، تاکنون حدود ۹۲ هزار عمرهگزار برای این سفر واریز وجه داشتند و آمار اعزام زائران نیز به مرز ۶۶ هزار نفر رسیده است.
او که پیشتر از تغییر نرخ هزینه سفرهای عمره در ماههای رجب، شعبان و رمضان سخن گفته بود، در این شورا اظهار کرد: با تلاش صورت گرفته افزایش چندانی را در هزینه سفر ماههای رجب و شعبان نخواهیم داشت.
رضایی درحالی که به برنامهریزی و بسترسازی برای افزایش سفرهای عمره اشاره کرد، افزود: ظرفیت سفرهای عمره تا یک ماه آینده تکمیل شده است.
معاون امور حج و عمره این سازمان همچنین با اشاره به آغاز پیشثبتنام از دارندگان قبوض ودیعهگذاری شهریور ۱۳۸۶ از دوشنبه ۱۲ آذرماه، گفت: به ترتیب تا تکمیل ظرفیت اولویتهای بعدی اعلام خواهد شد.
این نشست که با حضور رئیس سازمان حج و زیارت همراه بود، اعزام های عمره دانشجویی و دانشآموزی و تاکید بر افزایش تعداد عمرهگزاران در سال آینده مطرح شد که نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، خواستار مطالعه و اعلام نظر کارشناسی در این موارد شد و تاکید کرد: افزایش عمرهگزاران با توجه به امکانات و مصالح کشور به هر تعداد که ممکن است پیگیری شود.
دکتر سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت نیز به افزایش مراجعه زائران به درمانگاههای این مرکز در مدینه و مکه و ادامه خرید داروی مورد نیاز این مرکز از عربستان برای ارائه خدمات مطلوب پزشکی و درمانی در طول عمره اشاره کرد.
انتهای پیام