اقتصادی > عمران و اشتغال

پیامدهای ادغام صندوق‌های بازنشستگی



حمید نجف در گفت و گو با ایسنا، درباره لزوم اصلاح نظام بنگاه داری در صندوق های بازنشستگی ابراز عقیده کرد و گفت: در خصوص کارآمد کردن صندوق های بازنشستگی این ایده مطرح بوده که یکسری شرکتهای اقماری ایجاد شوند و صندوق ها بنگاه داری کنند ولی همان بنگاهها و شرکتها به جای آنکه باری از دوش صندوق ها بردارند به نوعی وبال گردن این صندوق ها شدند و اکثرا زیان ده شدند و در نهایت سوء مدیریت در این صندق ها اتفاق می افتاد.
وی افزود: اعضای هیات مدیره هایی که عمدتا مدیران غیرمرتبط بودند، بسیاری از  بنگاهها و کارخانه ها را دچار ورشکستگی و زیان کردند و لذا یکی از اقدامات خوبی که وزیر کار به دنبال آن است،ادغام صندوق های بازنشستگی است که با این کار هم صندوق ها تجمیع می شوند و شفاف سازی صورت می‌گیرد و هم یکسری شرکتهای زیان ده زیرمجموعه این صندوق ها شناسایی و خارج می شوند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: میتوان روی شرکتهای زیان ده ارزیابی اقتصادی داشت و آنها را واگذار کرد یا به شکلی داخل بورس برد تا صندوق ها از حالت بنگاه داری مثل بانکها بیرون بیایند.
نجف تصریح کرد: متاسفانه عده ای بدون هیچ تخصصی مدیریت این شرکتهای بزرگ را برعهده گرفتند و آنطور که باید سودآوری نداشتند و در نهایت وبال گردن دولت می شدند لذا وقتی در مسیر زیان دهی قرار گرفتند، دولت باید روش های نوینی را طراحی و اجرا کند اگر می خواهد که صندوقها فعال شوند، مثل بانکها که یکسری از آنها وارد بحث بنگاه داری شده اند و باید به نسبت شرح وظایف خود کارهایی انجام بدهند. اگر بر این اساس عمل نکنند و یکسری شرکتهای اقماری بزنند و بنگاه داری کنند، پول بازنشسته ها در صندوق ها حیف و میل می شود.
وی متذکر شد: یک بازنشسته طی سی سال در صندوقی پول می گذارد که بعد از بازنشستگی از آن بهره‌برداری کند ولی متاسفانه این پولها در جاهای مختلف سرمایه‌گذاری می شود و سرمایه‌گذاری ها هم بعضا به دلیل سوء مدیریت با شکست مواجه می شود.
به گفته این کارشناس اقتصادی، زمانی که صندوقها در هم ادغام شوند درآمدهایشان تجمیع می شود و شرکتهایی که زیرمجموعه آنها هستند، تعیین تکلیف می شوند، در نهایت با ادغام صندوق ها برخی شرکتها که زیان ده هستند واگذار می شوند و آنها که سودآوری دارند مورد بازنگری قرار می گیرند.
انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا