وعده تسهیل واردات و تامین مواد اولیه برای تامین بازار شب عید
افق اقتصادی: به نقل از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، همایش ملی نظارت، بازرسی و کنترل بازار به منظور تسهیل سازی واردات و تامین مواد اولیه تولید و کالاهای مورد نیاز مردم برای ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان با حضور مسئولین این حوزه برگزار شد.
قاسم نوده فراهانی – رئیس اتاق اصناف ایران – در این همایش اظهار کرد: بازرسی و نظارت از ارکان اصلی حمایت از حقوق مصرف کننده و جلوگیری از سو استفاده است. در هر صنفی افرادی سودجو هستند و بازرسی و نظارت برای برخورد با همین افرادی است که به حقوق مردم تجاوز میکنند. در سال ۱۴۰۳ تعداد قابل توجهی بازرسی انجام دادیم و حدود ۱۳۷ هزار پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی در کشور تشکیل شد. اینها همین کسانی هستند که باید با آنها برخورد شود. امسال ایام رمضان و نوروز متقارن شده و نیاز است بازرسیها تشدید شود.
در ادامه مهدی دوستی – معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور- اظهار کرد: نوسانات قیمت ارز و تنشهای منطقهای بازار داخل را از خود متاثر کرده و در این شرایط به ویژه در استانهای مرزی باید مراقب بود که کمبودی در کالاهای مورد نیاز مردم رخ ندهد. امروز تولید در کشور نیاز به حمایت بازار و مصرف بیشتر کالاهای ایرانی دارد، اما این نظارت نباید باعث مکدر شدن خاطر اصناف شود هر چند قبول داریم که کار نظارت کار سختی است.
در بخش دیگری از این رویداد، داود موسوی – معاون توسعه بازرگانی وزارت صمت – اظهار کرد: ایام پایانی سال است و در هماهنگی که با اصناف داشتیم مقرر شد امسال هم مثل سالهای گذشته موضوع نمایشگاههای بهاره بار دیگر مطرح و این نمایشگاهها برگزار شود. دستگاههای خدماترسان از جمله شهرداری باید در تامین فضای مناسب برای برقراری نمایشگاهها در استانها همکاری کنند. در این نمایشگاهها فقط تولیدات داخلی عرضه میشود و فقط تولیدکنندگانی در این نمایشگاهها حضور دارند که مجوز دارند و در این نمایشگاهها کالاهای اساسی از جمله لبنیات هم عرضه میشود.
وی در ادامه با اشاره به همکاری سازمان تعزیرات در تکمیل فرایند نظارت و رسیدگی به تخلفات، بر لزوم افزایش تعامل و هماهنگی در این اقدام جهادی با همکاری همه دستگاه ها، سازمانها و بخش تاکید کرد و گفت: از ابتدای تشکیل سامانه جامع تجارت تاکنون ۸۰۰ قاعده جدید در این سامانه گذاشته شده و کسی هم این قاعده را بر هم نزد و در همین حال در شهریور 18 هزار تماس با سامانه جامع تجارت داشتیم.
در ادامه این همایش علی فرهادی – رئیس سازمان تعزیرات حکومتی – اظهار کرد: هدف ما رسیدگی به مشکلات در حوزه اصناف در صحنه است یعنی کار تعزیرات باید فوری و دقیق انجام شود. در مورد قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به سوء نیت و حسننیت و برداشت اشتباه از قانون کاری نداریم بلکه باید قانون به صورت دقیق عمل شود. البته اگر خلاء قانونی وجود داشته باشد پیگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه در مورد ایجاد شعبه ویژه تولیدکنندگان در تعزیرات، نیازمند شناخت تولید و مسائل خاص تولید هستیم تا حق کسی تضییع نشود و در رسیدگی به موضوعات باید دقت کنیم که ورود غلط و اشتباه صورت نگیرد، تصریح کرد: من با برگزاری نمایشگاههای نوروزی مخالف بودم و با فروش فوق العاده موافق بودم اما امسال به دلیل قطعی برق و چون سال حمایت از تولید قرار داریم با برگزاری نمایشگاه موافقت کردم.
در بخش پایانی این همایش حسین فرهیدزاده – معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان – گفت: سازمان حمایت هر سال یک ماه قبل از شروع ماه مبارک رمضان و با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و عید نوروز، به منظور یکپارچه سازی، هماهنگی و اتخاذ تمهیدات لازم برای نظارت بر بازار این همایش را برگزار میکند. سیاست ما این است که روند جریان تامین کالاها در وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی روان و شرایط لازم برای ورود کالا و مواد اولیه تولید را تامین کنیم و در کنار آن نظارتهای هوشمندانه نیز انجام شود.
وی با اشاره به برگزاری جلسات تنظیم بازار به صورت مرتب، افزود: زمانی که کالا به اندازه کافی در بازار نباشد منجر به گرانی و گران فروشی میشود و ما به این بعد نیز توجه داریم.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه برای بازار شب عید با تسهیل واردات و تامین مواد اولیه تولید، کالاهای مورد نیاز مردم برای ایام پایانی سال و ماه رمضان تامین خواهد شد، تصریح کرد: در بازرسیها از بازار باید هماهنگی بیشتری ایجاد شود. در بخشهای تولیدی مربوط به حوزه وزارت جهاد کشاورزی، ابتدا بازرسیها باید توسط این وزارتخانه انجام شود، اما هنوز به طور کامل دقیق نشده که لازم است این دقت صورت گیرد.
وی افزود: سازمان حمایت بر تامین کالا تاکید زیادی دارد و این تاکید بر ذخایر استراتژیک بیشتر است، اگر کالا به اندازه کافی تامین نشود گرانی حاصل می شود و شیطنت هم به بازار وارد میشود و در نتیجه کار نظارت سنگینتر می شود. بنابراین تامین کالا اصل ماجرا است.
انتهای پیام