استان ها > آذربایجان غربی

همسایه بودن آذربایجان غربی با سه کشور فرصت بسیار خوبی برای صادرات است



صمد حسن‌زاده، پنج‌شنبه، ۶دی‌ماه در هفتاد و چهارمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان غربی که با حضور استاندار آذربایجان غربی در محل اتاق ارومیه برگزار شد، گفت: هر چند که ممکن است در سامانه ارز تجاری که برای اولین بار است اجرا می‌شود، نارسایی‌هایی مشاهده شود، اما امیدواریم به‌تدریج تمامی این مسائل برطرف شوند و صادرکنندگان بتوانند به قیمت مناسب به عرضه ارز حاصل از صادرات بپردازند و واردکنندگان نیز با درصدی از کارمزد بانکی بتوانند نیازهای ارزی خود را تأمین کنند.

وی ادامه داد: همچنین مشکلات تعهد ارزی مدت‌هاست باعث نگرانی‌های بزرگی برای صادرکنندگان کشور شده که امیدواریم با برنامه بانک مرکزی این مشکلات به زودی برطرف شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران با اشاره به نقش فعالان اقتصادی در اشتغالزایی، گفت: فعالان اقتصادی با صادرات و ایجاد ثروت، به ایجاد اشتغال و امنیت کمک می‌کنند.

وی با بیان اینکه ظرفیت آذربایجان غربی در حوزه معدن جزو استثنائات کشور است، افزود: با احترام به همه مسئولانی که در ادوار مختلف زحمت‌کشیده‌اند، اما متأسفانه برخی کم‌توجهی‌ها نسبت به این منطقه صورت گرفته و ظرفیت‌های استثنائی آذربایجان غربی به شایستگی مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.

حسن‌زاده ابراز امیدواری کرد: با همراهی همه مردم با شعار رئیس‌جمهوری که با عنوان «وفاق ملی» و همکاری تمامی مردم در تمامی برنامه‌ها مطرح‌شده است، بتوانیم در آینده نزدیک شاهد به ثمر نشستن برنامه‌های دکتر پزشکیان برای رفع نارسایی‌ها در حوزه مسائل اقتصادی و پولی و مالی باشیم.

وی، توسعه روابط اقتصادی ایران با کشورهای مختلف را یکی از هدف‌گذاری‌های مهم برای پویایی اقتصادی دانست و تأکید کرد: تکلیف داریم در تمامی برنامه‌ها در کنار دولت کمک کنیم تا برنامه‌ها با موفقیت به اجرا درآید.

حسن زاده اظهار کرد: برنامه‌های خوبی در دولت چهاردهم برای تمامی استان‌ها دیده‌شده است که با اجرای صحیح می‌تواند به ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری به‌ویژه در حوزه انرژی و جبران کمبودها کمک کند.

همچنین رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ارومیه نیز در این نشست گفت: آذربایجان غربی دارای ظرفیت‌های بسیاری در بخش معادن و سنگهای تزیینی، تیتانیوم و مواد معدنی شیمیایی است و سودی نصیب استان نمی‌شود چه از نظر حقوق معادن و چه از نظر ارزش افزوده ای که می تواند ایجاد شود.

قاسم کریمی ادامه داد: این استان با تولید ۶.۷ درصد تولیدات در بخش کشاورزی به خصوص تولید ۱.۵تن سیب درختی در سال، ۱.۲میلیون تن چغندر قند و ۸۰۰هزار تن‌گندم نقش مهمی در کشور ایفا می، کند ولی ارزش افزوده هدف گذاری شده اخذ نمی‌شود.

وی افزود: رفع چالش تعهدات ارزی برای صادر کنندگان از مهمترین مسایلی بوده که نیازمند توجه است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ارومیه اضافه کرد: در حوزه صنعت این استان قطب تریلر سازی است و در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی ظرفیتهای بسیاری دارد؛ در حوزه‌ بازرگانی هم با یک هزار کیلومتر مرز و ۱.۲میلیارد دلار صادرات فرصتهای بی نظیری در بخش بازرگانی دارد که باید به آنها توجه ویژه صورت گیرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا