استان ها > مازندران

شایعه‌ای برای سودجویی/ برنج داخلی در بازار اشباع است


برنج به عنوان محصول استراتژیک یکی از مهمترین کالایی اساسی و مصرفی مردم در سبد غذایی روزانه به شمار می‌آید. مازندران در تولید محصولات کشاورزی به ویژه کشت برنج در رتبه بالایی قرار دارد. طبق آمار جهاد کشاورزی هر ساله ۲۱۰ تا ۲۳۰ هزار هکتار شالیزارهای مازندران بسته به شرایط سال آبی زیر کشت قرار می‌گیرد و از این سطح بیشتر از یک میلیون تن برنج سفید برداشت می‌شود که نیاز بیش از ۴۰ درصدی کشور را پوشش می‌دهد.

در این آشفته بازار وضعیت اقتصادی اما دغدغه‌ای که امروز نقل بازار شده شایعات خالی شدن بازار از برنج داخلی است.

برای بررسی وضعیت موجود گفت‌وگویی داشتیم با متولیان این حوزه تا صحت و سقم این ادعا را جویا شویم.

سید تقی جعفریان فعال اقتصادی و از شالیکوبی داران مدرن مازندران است که در این خصوص اظهار کرد: در شرایط فعلی باید مدافع تولیدکننده و مصرف کننده بوده و با همدلی و اتحاد مشکلات را مرتفع کنیم تا دشمن از این موضع سوءاستفاده نکند.

وی با اشاره به اینکه برنج سکه و دلار نیست که بتوان براحتی از کنار آن عبور کرد، افزود: برنج از ارزاق عمومی مردم است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

این فعال اقتصادی بیان آمار و اطلاعات درست را محوری ترین رکن کمک به دولت در اتخاذ تصمیمات درست برشمرد و تصریح کرد: باید واردات برنج نیز مدیریت شود متاسفانه نه قیمت مصوب به نفع تولیدکننده است و نه افزایش قیمت زمانی که از دست تولید کننده خارج می شود به نفع مصرف کننده است بلکه باید با تعادل قیمت بازار را در توازن قرار داد تا همیشه برنج مورد نیاز در دسترس باشد.

جعفریان یادآور شد: از تولید دو هزار و ۷۰۰ تن برنج اعلام شده در مازندران فعلا قادر به تهیه برنج مورد نیاز خود نیستیم.

شایعه‌ای برای سودجویی/ برنج داخلی در بازار اشباع است

وی با اشاره به اینکه درخواست ما مدیریت و بررسی وضعیت بازار از سوی متولیان امر است، ادامه داد: در سال گذشته ۱۰ هزار تن برنج بسته‌بندی و به بازار عرضه کرده‌ام اما امسال این میزان کاهش داشت.

جعفریان از کاهش تولید محصول برنج کیفی به میزان ۲۵ درصد در مازندران خبر داد و گفت: بیشترین میزان برنج موجود در انبارها برنج پرمحصول است.

هنوز ۴۰ درصد برنج داخلی بفروش نرسیده است

رئیس اتاق اصناف کشاورزی بابل نیز اظهار کرد: کشاورزان در مقطع زمانی مختلف متناسب با نیاز خود اقدام به‌فروش محصول می‌کنند، عده‌ای در فصل پاییز بخشی از محصول خود را به‌فروش می‌رسانند اما به سبب پایین بودن قیمت برنج بخشی از فروش را به اوایل بهار وعید برای خرید نهاده‌های کشاورزی، شخم وشیار زمین اختصاص می‌دهند.

سیدنصرالله هاشمی با اظهار اینکه بازار پر از محصول برنج کشاورزان است و اصلا دچار التهاب نیست، تصریح کرد: در واقع برنج‌های دپو شده در شالیکوبی‌ها، برنج کشاورزان است که مرحله به مرحله برای رفع نیاز بفروش می‌رسد.

هاشمی یادآور شد: اینکه برخی نمایندگان برنج در کشور از التهاب بازار برنج سخن می‌گویند درست نبوده و دغدغه تامین نیاز خود را دارند و ربطی به بازار ندارد؛ بازار کاملا اشباع از برنج داخلی است.

وی به نوسانات قیمت دلار و ارز ترجیحی اشاره کرد و گفت: هنوز ۴۰ درصد محصول برنج کشاورزان به فروش نرسیده است.

وی به ترفند برخی خریداران برای دستمایه کردن التهاب بازار به نفع خود اشاره و ادامه داد: اگر این تجار امسال ثبت سفارش کنند دلار قدیمی ۲۸ هزار و۵۰۰ تومانی در اختیار آنها قرار می گیرد و می‌توانند با این دلار در سال آینده خرید و فروش کنند تا مجبور به دریافت ارز ترجیحی ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومانی نشوند، لذا با ایجاد جوی که به نفع شرکت خود با عنوان «بازار دچارالتهاب بوده و بازار خالی از محصول برنج است» درصدد هستند بجای سهمیه فعلی سهمیه بیشتری در اختیار بگیرند.

هاشمی گفت: با افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی، کشاورزان تنها با فروش محصول خود در فصل کشاورزی قادر به خرید این نهاده‌ها هستند لذا بخشی از محصول خود را به فصل کشاورزی اختصاص می‌دهند که امری طبیعی است.

شایعه کمبود برنج توسط سودجویان

رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران شهرستان بابل با اشاره به اینکه شایعه کمبود برنج در بازار توسط سودجویان مطرح شده است و واقعیت ندارد، گفت: به اندازه کافی برنج داخلی برای تزریق به بازار وجود دارد.

حسن قربانزاده‌طوری گفت: تنها کسانی مدعی نبود برنج در بازار شده‌اند که نماینده تامین برنج برای شرکت‌هایی چون طبیعت، افق کوروش و… هستند. 

رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران شهرستان بابل

تصریح کرد: از اینجا اعلام می‌کنم هرکس نیاز به برنج داخلی دارد به ما مراجعه کند تا تمام نیازهای آنها را به برنج داخلی تامین و در اختیار آنها قرار دهیم.

شایعه‌ای برای سودجویی/ برنج داخلی در بازار اشباع است

وی افزود: شایعه کمبود برنج در بازار با هدف خاصی عنوان شده و به هیچ عنوان صحت ندارد لذا این افراد با شایعه پراکنی بی‌مورد نبض بازار را برای کشاورزان داخلی مسموم نکنند.

 انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا