اقتصادی > عمران و اشتغال

راه بهره‌مندی قالیبافان از مستمری بازنشستگی و از کارافتادگی



عبدالله بهرامی در گفت وگو با ایسنا، بیمه قالیبافان و تامین مواد اولیه بافت فرش با نرخ ارز آزاد را از جمله مشکلات قالیبافان عنوان کرد و گفت: متاسفانه به دلیل اختلاف نرخ ارز در داخل و خارج، بیشتر بافندگان فرش دچار مشکل هستند؛ به نحوی که قیمت مواد اولیه تولید فرش افزایش یافته و این موضوع روی قیمت تمام شده فرش تاثیر می‌گذارد، در نتیجه قدرت رقابت‌پذیری تولید فرش به تدریج کاهش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: علیرغم آنکه کشور ما جزو بزرگترین صادکنندگان ابریشم و پشم در جهان است اما در سالهای اخیر بیشتر به واردات روی‌ آورده‌ایم و سالانه چند تن ابریشم وارد کشور می‌شود از این رو لازم است زیرساخت‌های لازم برای فرآوری مواد اولیه فرش فراهم شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف به بیمه قالیبافان نیز اشاره‌ کرد و گفت: در حال حاضر تنها راه برای بهره‌مندی قالیبافان از مزایای بیمه، صندوق روستاییان و عشایر است. متاسفانه بخشی از بافندگان قادر به پرداخت حق‌ بیمه خویش فرمایی نیستند و از طرفی به دلیل نبود منابع کافی، امکان بیمه قالیبافان در تامین اجتماعی وجود ندارد، به همین دلیل بیمه اجتماعی صندوق روستاییان و عشایر برای قالیبافان بهتر و مناسب‌تر است و این صندوق،ظرفیت جذب افراد بیشتر را دارد.

به گفته بهرامی در صندوق روستاییان و عشایر ۷۰ درصد حق بیمه توسط دولت و ۳۰ درصد توسط بافنده پرداخت می‌شود و قالیبافان می‌توانند از مستمری بازنشستگی و از کارافتادگی بهره‌مند شوند.

وی در عین حال درباره مزیت‌های شناسنامه‌دار کردن فرش توضیح داد: یکی از مزیت‌هایی که شناسنامه‌دار کردن فرش دارد این است که فرش ایرانی تنها به نام ایران صادر می‌شود و جلوی صادرات آن به نام دیگر کشورها گرفته می‌شود.

به گفته مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف، با این کار فرش کشورهایی مثل هند و افغانستان به نام فرش ایران در جهان عرضه نمی‌شود بلکه برند فرش ایرانی هویت و اصالت پیدا می‌کند و چنانچه دستخوش آسیب و حوادثی از قبیل آتش‌سوزی یا سرقت شد، می‌توان پیگیری کرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا