راهکارهای تامین خوراک پایدار صنعت پتروشیمی تبیین شد
افق اقتصادی: حسن عباسزاده امروز در آیین امضای تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشیمی زاگرس بهمنظور استفاده از ظرفیت این پتروشیمی در طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در بخشهای خانگی – تجاری با بیان اینکه ایران دارای منابع عظیمی از گازی غنی است و هماکنون روزانه بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین در کشور تولید میشود، گفت: با وجود این حجم قابلتوجه تولید گاز در کشور اما گاز بهصورت بهینه مصرف نمیشود و در فصل سرد سال تا مرز ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص مییابد.
وی افزود: از میانگین گاز تولیدی کشور در سال، حدود ۵۰ درصد به بخش خانگی و تجاری و حدود ۲۶ درصد در نیروگاهها مصرف میشود که نیروگاهها به دلیل راندمان پایین منابع گازی را بهصورت مناسب استفاده نمیکنند و باید بهینهسازی در این بخش انجام شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با بیان اینکه مهمترین چالش برای تحقق ظرفیت تولید ۱۳۱ میلیون تنی صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه تأمین خوراک پایدار ایت،گفت: هماکنون با توجه به مصرف غیربهینه انرژی در کشور از حدود ۲۱ درصد از ظرفیت کنونی صنعت پتروشیمی به دلایل متعدد که عمده دلیل آن، نبود خوراک است، نمیتوان استفاده کرد که برای این مقدار ظرفیت حدود ۱۸ میلیارد دلار سرمایهگذاری شده است.
عباسزاده با بیان اینکه در شرایطی که سرمایهگذاری در کشور با چالشهای فراوانی روبهروست باید تلاش کرد از این ظرفیت سرمایهگذاریشده استفاده کرد، گفت: کمیته تأمین پایدار خوراک در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تشمیل شده و تمام راهکارهای تأمین پایدار خوراک در این کمیته بررسی میشوند. سرمایهگذاری در میدانها یکی از راهکارهای تأمین خوراک پایدار است که میدانها شناسایی و در اختیار سرمایهگذاران قرار داده شده و لازم است روند امضای قراردادهای آن تسریع شود.
وی ادامه داد: هفته گذشته نیز از وزیر نفت خواستم دستور تسریع این روند را صادر کنند. استفاده از گازهای مشعل نیز از دیگر راهکارهای تأمین پایدار خوراک صنعت پتروشیمی ایت، برای بخش عمدهای از استفاده از گازهای همراه نفت از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس، پتروشیمی مارون، همچنین در طرح انجیال ۳۱۰۰ کار شده است. انجیال ۳۱۰۰ امسال به بهرهبرداری میرسد و با توجه به اینکه الفین دهلران هنوز آماده نیست، تمهیداتی اندیشیده و خط لولهای از دهلران تا انجیال ۳۲۰۰ احداث شد تا خوراک انجیال ۳۲۰۰ از انجیال ۳۱۰۰ تأمین شود و شاهد باشیم تولید پتروشیمی بندر امام افزایش یابد و این موضوع نویدبخش این است که کمبود خوراک در منطقه ماهشهر را رفع کنیم.
عباسزاده با بیان اینکه استفاده از سوختهای دیگر مانند الپیجی نیز از دیگر راهکارهای تأمین خوراک پایدار است که در نیروگاهها بهصورت اسانجی مصرف میشود، گفت: پتروشیمی خراسان نیز از آنجا که از منابع گازی کشور فاصله دارد، به دنبال این است که با تبدیل زغالسنگ به برق و Co منابع مورد نیاز خود را تأمین کند. استانداردهای زیست محیطی این طرح بررسی شده و بدون دغدغه میتوان از این روش استفاده کرد.
وی با بیان اینکه طرحهای بهینهسازی، از همه طرحها آمادهتر هستند و با اقدامات بسیار آسانتر مانند فرهنگسازی و تغییر برخی تجهیزات میتوان سریعتر به گاز حاصل از صرفهجویی رسید، گفت: عواید اجرای این طرح به سازندگان داخلی بهمنظور تأمین تجهیزات گرمایشی از جمله تعویض ۴۰۰۰ بخاری نیز خواهد رسید.
وی افزود: شرکتهای دانشبنیان نیز در اجرای هرچه بهتر این مسیر ما را همراهی خواهند کرد.اجرای این طرح آغازی برای دیگر طرحهای بهینهسازی در سال آینده خواهند بود، تلاش میکنیم ضمن افزایش همگرایی و همافزایی میان انجمن صنفی صنایع پتروشیمی، هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی، چالشهای صنعت با راهکارهای مناسب و هماهنگ رفع شود.
تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشیمی زاگرس امروز (شنبه، ۱۵ دی) با هدف مدیریت مصرف و ترویج فرهنگ مصرف بهینه انرژی با هدف اجرای طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در بخشهای خانگی – تجاری میان حسن عباسزاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و متین دیداری، مدیرعامل پتروشیمی زاگرس امضا شد.
انتهای پیام