اقتصادی > اقتصاد کلان

در جلسه مشترک سازمان بورس و بانک مرکزی چه گذشت؟



افق اقتصادی: جلسه هم‌افزایی بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار امروز ۲۶ آذرماه در بانک مرکزی برگزار شد. در این جلسه تعدادی از معاونان بانک مرکزی، اعضای هیئت‌مدیره سازمان بورس و مدیران عامل بورس‌ها حضور داشتند.

محمدرضا فرزین – رئیس کل بانک مرکزی – در این جلسه با اشاره به لزوم برگزاری نشست‌های مشترک بین سازمان بورس و بانک مرکزی گفت: بازارهای پول و سرمایه بر هم اثرگذارند و به همین دلیل نیز لازم است درباره بسیاری از موضوعات با هم تبادل نظر داشته باشند.

فرزین با اشاره به این‌که در دولت جدید هماهنگی خوبی بین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی وجود دارد، افزود: این هماهنگی‌ها موجب می‌شود سیاست‌ها و تصمیمات درستی اتخاذ شود که شاهد نتیجه آن در ماه‌های اخیر هستیم.

وی با اشاره به وظایف بانک مرکزی، گفت: بانک مرکزی باید در بازار پول تنظیم‌گری کند. حفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم وظیفه اصلی بانک مرکزی است. در قانون جدید بانک مرکزی، وظیفه کمک به رشد اقتصادی هم جزو وظایف دیده شده است. بنابراین کار اصلی بانک مرکزی رگولاتوری است اما با این تنظیم‌گری به دنبال ایجاد وقفه در فعالیت‌های اقتصادی نیستیم.

رئیس کل بانک مرکزی، تاکید کرد: در دو سال گذشته به نهادسازی برای ایفای نقش مؤثرتر اقدام کردیم. باید چند نهاد جدید ایجاد می‌کردیم که نمونه آن ایجاد بازار ارز تجاری است که اولین بازار متشکل ارزی قاعده‌مند در کشور در طول تاریخ است. شما در بازار سرمایه می‌توانید در معرفی و شناساندن این بازار کمک کنید تا جا بیفتد. بالاخره ارز در فعالیت‌های بورس مؤثر است و اکنون هم نتایج آن را در بورس می‌بینیم و رونق بورس، به تأمین سرمایه بیشتر از طریق بازار سرمایه کمک می‌کند.

فرزین با اشاره به این‌که در حال حاضر بخش عمده‌ تامین مالی اقتصاد توسط بانک‌ها صورت می‌گیرد، گفت: تامین مالی از طریق بانک‌ها تورم‌زاست و ما باید کمک کنیم سهم بورس از تامین مالی افزایش یابد.
 

رییس سازمان بورس چه گفت؟

حجت‌اله صیدی – رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، نیز در این نشست ضمن تشکر از استقبال سیاست‌گذار پولی و حرکت در مسیر اجرای دو پیشنهاد پولی و ارزی مطرح شده که از جمله‌ ۷ پیشنهاد سازمان بورس به منظور تقویت بازار سرمایه و اقتصاد ایران در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در اوایل آبان‌ماه بود، تاکید کرد: اجرای این ۲ پیشنهاد، یعنی مدیریت نرخ سود بانکی و همچنین تغییر مکانیسم ارز نیمایی اقدام ارزنده‌ای بود که از سوی بانک مرکزی صورت گرفت.

او گفت: حجم معاملات در بازار سرمایه افزایش یافته و اقدامات خوبی برای توسعه و رشد بازار صورت گرفته است. اگرچه با این وجود هنوز بی‌مهری‌های یکی دو سال اخیر در حق بازار سرمایه جبران نشده است اما شما در اجرای دو گام مهم یعنی ایجاد بازار ارز تجاری و حرکت در راستای کاهش نرخ سود کار بزرگی کردید و شهامت به‌خرج دادید.
صیدی، با اشاره به این‌که هر ۲ نهاد رگولاتور بازار پول و بازار سرمایه باید با یکدیگر در هماهنگی کامل حرکت کنند، توضیح داد: هدف اصلی هر دو نهاد، کمک به توسعه و رشد اقتصادی کشور است و با هم‌افزایی بیشتر موفقیت‌های بیشتری نیز حاصل خواهد شد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا