جدیدترین قیمت نفت ایران از سوی اوپک اعلام شد
افق اقتصادی: سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود از بازار نفت، اعلام کرد قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در نوامبر، به ۷۲ دلار و ۸۱ سنت رسید که در مقایسه با ۷۴ دلار و ۶ سنت در اکتبر، یک دلار و ۲۵ سنت معادل ۱.۷ درصد کاهش داشت. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، به ۸۰ دلار و ۳۰ سنت در مقایسه با ۸۳ دلار و ۴۷ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ رسید.
ارزش سبد نفتی اوپک در نوامبر، یک دلار و ۴۷ سنت معادل ۲ درصد کاهش یافت و به ۷۲ دلار و ۹۸ سنت در هر بشکه رسید. میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، به ۸۰ دلار و ۴۹ سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با ۸۳ دلار و ۲۸ سنت در مدت مشابه سال میلادی گذشته، ۲ دلار و ۷۹ سنت معادل ۳.۴ درصد کاهش داشت.
طبق آمار منابع ثانویه اوپک، تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۲ کشور است، در نوامبر، به ۲۶.۶۶ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۰۴ هزار بشکه در روز بر مبنای ماه به ماه، افزایش داشت. تولید نفت در لیبی، نیجریه و ایران افزایش یافت، اما در عراق، ونزوئلا و کویت، کاهش پیدا کرد.
همزمان، مجموع تولید نفت متحدان اوپک در گروه اوپک پلاس، در نوامبر، به ۱۴.۰۱ میلیون بشکه در روز رسید که بر مبنای ماه به ماه، ۲۱۹ هزار بشکه در روز افزایش داشت.
بر اساس آمار منابع ثانویه، تولید نفت ایران در نوامبر، با ۳۷ هزار بشکه در روز افزایش، به ۳.۳۲۳ میلیون بشکه در روز رسید.
بازنگری دوباره اوپک در پیشبینی رشد تقاضای نفتی
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود از بازار نفت، برای پنجمین بار، پیشبینیهایش از میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ را کمتر کرد. چشم انداز ضعیف تر، چالش پیش روی اوپک پلاس را که شامل اوپک و متحدانش نظیر روسیه است، بارز می کند.
اوپک پلاس در اوایل ماه جاری، برنامه خود را برای شروع افزایش تولید تا آوریل ۲۰۲۵ به دلیل ضعیف ماندن قیمت نفت، به تعویق انداخت.
اوپک اکنون انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴، به میزان ۱.۶۱ میلیون بشکه در روز رشد کند که کمتر از پیشبینی ۱.۸۲ میلیون بشکه در روز در ماه گذشته است. اوپک چشم انداز سال ۲۰۲۴ را تا اوت بدون تغییر گذشته بود. این گروه همچنین، برآورد خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۵ را از ۱.۵۴ میلیون بشکه در روز، به ۱.۴۵ میلیون بشکه در روز بازبینی کرد.
انتهای پیام