علم و فناوری‌ > دانش‌بنیان‌ها

توسعه بازار صادرات محصولات دانش بنیان در دستور کار دو دستگاه



افق اقتصادی: حسین افشین در حاشیه انعقاد توافق نامه با وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به جزئیات این همکاری گفت: این تسهیلات به شرکت هایی که دارای محصولاتی هستند که می توان به کشورهایی مانند پاکستان و مصر که در شرکت سرمایه گذاری “ایفیک” فعال هستند، اعطا می شود تا پشتیبانی برای شروع صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان باشد.

وی با اشاره به اعطای تسهیلات به شرکت های فناور، خاطر نشان کرد: ما سه نوع شرکت های دانش بنیان نوپا، نوآور و فناور داریم و ما بیشتر در این همکاری شرکت های فناور را مد نظر قرار دادیم که محصولات صادراتی با کیفیت دارند.

افشین تاکید کرد: در این همکاری وزارت اقتصاد این تضمین را به شرکت‌های دانش‌بنیان می دهد که دیدگاه و هدف آنها توسعه بازار صادراتی است و ما مسیر را شروع کردیم

تلاش وزارت اقتصاد برای توقف واردات محصولات تولیدی مشابه داخلی

عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز  با اشاره به همکاری با معاونت علمی برای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان گفت: امیدواریم با اقدامات صورت گرفته از واردات محصولات مشابه داخلی جلوگیری شود

 همتی در جمع خبرنگاران گفت: شرکت مادر تخصصی سرمایه گذاری های خارجی ایران (ایفیک) ما دارای فعالیت های برون مرزی است و تلاش داریم از این طریق محصولات دانش بنیانی که از سوی فناوران و دانشمندان کشور به تولید می رسد، در سطح جهانی بازار یابی و به طور فرا مرزی تولید کنیم.

وی این همکاری را موثر در توسعه صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی دانست و اظهار کرد: با فرایند تهاتری که صورت می گیرد می توانیم زمینه واردات به کشور را فراهم کنیم.

همتی با اشاره به تلاش‌های معاونت علمی برای توسعه فعالیت های دانش بنیان در کشور ابراز امیدواری کرد که کشور بتواند صادرات محصولات دانش بنیان را گسترش دهد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه شرکت ایفیک در این زمینه همکاری لازم را دارد، خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری های وزارت اقتصاد از طریق شرکت ایفیک، بیشتر بین الدولی بوده و با دولت ها شریک است و این فعالیت همچنان ادامه دارد. مانند همکاری با بانک توسعه مصر که ما ۴۰ درصد این بانک را در اختیار داریم.

همتی همکاری با پاکستان را از دیگر تبادلات بین المللی وزارت اقتصاد عنوان و خاطر نشان کرد: همکاری امروز ما در سطح محصولات شرکت های دانش بنیان است و می توانیم بازار این شرکت ها را در کشورهای همسایه توسعه دهیم.

وی اضافه کرد: صادرات کشورهای همسایه بیش از هزار میلیارد دلار است در حالی که کل صادرات ما به این کشورها ۲۷ میلیارد دلار است و می توانیم از طریق محصولات دانش بنیان با دانش جوانان این میزان صادرات را ارتقا دهیم.

همتی مهمترین دغدغه های شرکت های دانش بنیان را واردات مشابه محصولات تولید شده در کشور دانست و ادامه داد: برخی از محصولاتی که در کشور تولید می شود، به کشور وارد می شود و ما در تلاش هستیم که این اتفاق صورت نگیرد. البته بخشی از این اشکال ناشی از اختلاف نرخ ارز است موجب شده تا واردات ارزان تر باشد ولی قدرت رقابتی شرکت های دانش بنیان کاهش یابد.

وی تاکید کرد: با تصمیم دولت جلوی این اقدام گرفته شده و امیدواریم شاهد توقف واردات کالاهای مشابهی که در داخل تولید می شود، باشیم.

انتهای پیام 



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا