اخبار شهر > شهری

مجمع نخبگان و پژوهشگران شهری تهران



همشهری_پریسا نوری :شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و یازدهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی روز شنبه با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران و تعدادی از اعضای هیأت‌دولت در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود. علی شمسی‌پور، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در نشستی با خبرنگاران جزئیات جشنواره را ارائه داد که در ادامه می‌خوانید.

* از تولید علم تا تولید ثروت

جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری به تکمیل زنجیره تولید علم تا تولید ثروت و قدرت کمک می‌کند. این زنجیره شامل تولید ایده، کار پژوهشی و تولید علم است که درنهایت با اتصال عملیاتی می‌تواند تبدیل به ثروت و قدرت در کشور شود. در بخش‌های مختلف حوزه شهری زنجیره تولید علم تا تولید ثروت و قدرت یا کامل شده یا در حال تکمیل است و این جشنواره نمونه‌ای از کارها را به‌ نمایش می‌گذارد و درنهایت در شهرداری تهران به‌کارگیری می‌شود.

* برپایی جشنواره در ۱۴ محور

جشنواره در ۱۴‌محور علمی و عملیاتی اعم از معماری ایرانی و اسلامی، مسائل مربوط با آلودگی هوا، خاک و آب، فضای سبز و… تعریف شده و براساس این محورها دانش‌پژوهان و دانشجویان و نخبگان مقالات و پژوهش‌های خود را ارائه می‌دهند. در جشنواره نیز تعدادی کار منتخب و جدی به آیین‌نامه‌ یا مصوبه برای شورای شهر و … تبدیل شده‌اند. تعداد بسیار زیادی از پژوهش‌های ما توسط سازمان‌ها، معاونت‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری به‌کار گرفته شده‌اند.

* حضور بیش از ۱۰۰ پژوهشگر

بیش از ۱۰۰ نفر از دست‌اندرکاران در دانشگاه‌های کشور ازجمله اعضای علمی‌ و پژوهشگران مراکز پژوهشی در فرایند برگزاری این جشنواره‌ها به شهرداری تهران کمک‌ کردند. پس از انتشار فراخوان‌ها، ۱۳۷۵‌اثر در قالب طرح‌های مطالعاتی و پایان‌نامه‌های دانشجویی ارشد و دکتری تعریف و ترجمه کتاب، مقاله و گزارش خلاقانه و… دریافت شده‌است. بیشترین آثار به حوزه معماری مربوط بوده‌است. برگزیدگان جشنواره در ۳ سطح معرفی می‌شوند: در سطح برتر ۷اثر، در سطح برگزیده ۱۱اثر و در سطح شایسته نیز ۱۵اثر معرفی خواهد شد.

* برپایی ۲ جشنواره همزمان

شانزدهمین دوره جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری در کنار یازدهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی برگزار می‌شود. دلیل این همزمانی موضوع و اهداف مشترک هردو جشنواره است. قوت و توان این برنامه‌ها به یکدیگر ضریب‌ می‌دهد تا جشنواره‌ها و همایش‌های علمی در وضعیت بهتری برگزار شوند.

* برگزارکنندگان جشنواره

– مرکز مطالعات و پژوهش‌های شهر تهران

– سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور

– شورای‌عالی استان‌ها

– شورای اسلامی شهر تهران

-دبیرخانه مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران

* چه کسانی در جشنواره حضور دارند؟

جمعی از پژوهشگران، دانشجویان، اعضای هیأت‌علمی و دغدغه‌مندان حوزه‌های مطالعات شهری

* برگزیدگان جشنواره در چند سطح و چند نفر معرفی می‌شوند؟

– سطح برتر ۷اثر

-سطح برگزیده ۱۱اثر

– سطح شایسته ۱۵اثر

۱۰۰ پژوهشگر، دانشجو، اعضای هیأت‌علمی و… در این جشنواره شرکت می‌کنند.

۱۴ حوزه فضای سبز، آلودگی هوا، ترافیک و… از موضوعات طرح‌شده در جشنواره است.

۱۳۷۵‌اثر در قالب طرح‌های مطالعاتی و پایان‌نامه‌های دانشجویی ارشد و دکتری و… به جشنواره ارسال شده‌است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا