روسیه توپ را به زمین اوکراین انداخت
به گزارش همشهری آنلاین، خبرگزاری تاس نوشت: ماریا زاخارووا سهشنبه در پاسخ به خبرنگاران درباره نتایج تماس تلفنی عصر دوشنبه رؤسای جمهوری روسیه و آمریکا درباره حل و فصل مناقشه اوکراین افزود: اکنون همه چیز به (اقدامات) کییف بستگی دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به اظهارات، گامها و اقدامات متناقضی که از سوی مقامهای اوکراین شاهد بودهایم، از جمله سخنان قبلی زلنسکی در مورد تمایل به صلح، لحظه مهمی برای تصمیمگیری در پیش است. اکنون باید این سخنان با اقدامات واقعی و گامهای مشخص پشتیبانی شوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد که حکومت اوکراین مغلوب «غریزه» حفظ بقای دولت و حاکمیت شود و این امر آن را مجبور به «اتخاذ موضعی سازنده» کند.
پیش از این، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پس از تماس تلفنی عصر دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به خبرنگاران گفته بود که مکالمه تلفنی او با ترامپ بیش از دو ساعت طول کشیده و سازنده و صریح بوده است. این سومین گفتگوی تلفنی بین رهبران فدراسیون روسیه و ایالات متحده از ابتدای سال ۲۰۲۵ میلادی بود.
پوتین افزود: روسیه آماده است تا با اوکراین روی یادداشت تفاهمی در مورد پیمان صلح آینده همکاری کند، که میتواند شامل مسائل مربوط به آتشبس و اصول حل مناقشه باشد.
از سوی دیگر، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفت که از جزئیات «یادداشت تفاهم» روسیه درباره نقشه راه صلح اطلاعی ندارد، اما مایل است پیشنهادهای مسکو در این باره را بررسی کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، زلنسکی دوشنبه شب پس از تماس تلفنی ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ رؤسای جمهوری روسیه و آمریکا اظهار کرد: هر وقت یادداشت یا پیشنهادهای روسها را دریافت کردیم، میتوانیم دیدگاههای خود را مطابق آن دستهبندی کنیم.
رئیس جمهوری اوکراین در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا خواسته روسیه برای عقبنشینی از چهار منطقه خرسون، دونتسک، لوهانسک و زاپوریژیا را میپذیرد یا خیر، گفت: ما نیروهایمان را از قلمرو خود خارج نمیکنیم.
گامهای بعدی پس از مذاکرات استانبول
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری، بر اهمیت اجرای توافقات حاصل شده در استانبول بین روسیه و اوکراین تأکید کرد و گفت که با در نظر گرفتن این موضوع، گامهای مربوطه بیشتر توسعه خواهند یافت.
وی در پاسخ به سوالی در مورد گامهای بعدی در چارچوب روند مذاکرات گفت: اکنون اجرای آنچه در استانبول توافق شد، یعنی سازماندهی بزرگترین تبادل اسرا در سه سال گذشته بر اساس فرمول هزار نفر در برابر هزار نفر و ارائه رویکردهای کتبی طرفین به روند احتمالی حل و فصل در آینده، مهم است. با در نظر گرفتن این موضوع، گامهای مربوطه بیشتر توسعه داده خواهد شد.
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، مذاکراتی بین نمایندگان روسیه و اوکراین در استانبول برگزار شد. پس از این دیدار، مسکو و کییف توافق کردند که زندانیان را طبق فرمول «۱۰۰۰ در برابر ۱۰۰۰» مبادله کنند، دیدگاه خود را در مورد آتشبس احتمالی آینده ارائه دهند و آن را با جزئیات شرح دهند و روند مذاکرات را ادامه دهند.