اینجا راسته کباب و ریحون و دورهمی است
همشهری آنلاین- صفورا صادقی: در گذشتههای دور، فرحزاد بهعنوان یکی از روستاهای اطراف تهران شناخته می شد. اما به مرور زمان و با توسعه شهر، این روستا به یکی از مناطق و محلههای پایتخت تبدیل شد.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
برخی از مورخین پیدایش روستای فرحزاد را به زمان حکومت قاجارها نسبت میدهند که بنای اولیه آن توسط مستوفی الممالک گذاشته شد. گفته میشود مستوفی الممالک زمینها و باغات خود را تقسیم کرد و بنای چندین محله را در تهران، از جمله محله فرحزاد بنا نهاد.
علی فرحزادی، از ساکنین قدیمی محله فرحزاد، قدمت این منطقه را طبق اسناد موجود در کتاب «مجمع البلدان» یاقوت حموی به حدود ۸۰۰ سال قبل مربوط میداند: «این روستای خوش آب و هوا بین دره ای ییلاقی و در مسیر رفت و آمد اصلی زائران امامزاده داوود قرار داشت و از قدیم الایام مسیر گذر مسافران و محلی برای استراحت آنان بود.»
زین العابدین لآلی، از اهالی قدیمی فرحزاد، درباره قدیمیترین باغرستورانهای محله میگوید: «کافه پاچنار با دو چنار کهنسالش، که در حافظه مشترک اهالی فرحزاد جایگاه ویژهای دارد، از قدیمیترین رستورانهای فرحزاد است. از دهههای گذشته که مسافران زیر سایه درختان اطراف رستوران پاچنار نفس تازه میکردند و چای و قهوه مینوشیدند و ادامه مسیر به سمت امامزاده داوود(ع) را پیش میگرفتند تا کنون، این رستوران به مسافران خدمات میدهد. البته به غیر از خدمات رستورانی، این محل برای جمع شدن اهالی در کنار هم و حل مشکلات محله نیز شهرت داشت.»
او نقبی به دهه ۵۰ میزند: «در دهه ۵۰ چند رستوران دیگر به محله فرحزاد اضافه شد. رستوران عبدالرزاق که متعلق به حاج حسینعلی بود فقط از بهار تا اواخر پاییز باز بود و به مسافران سرویس میداد، اما در زمستان به دلیل برف و سرما و نبود مسافر بسته میشد. رستوران دیگر به نام کاظمی و پسرانش هم بود که هم اکنون نیز فعال است. در حال حاضر بیش از ۲۰۰ باغ و رستوران در منطقه فرحزاد وجود دارد که میزبان تهرانی ها و مسافران پایتخت است.»