اقتصادی > عمران و اشتغال

استقبال از طرح توانمندسازی ۲۰۲۰ محله کم برخوردار



افق اقتصادی: طرح توانمندسازی و تحول محلات ۲۰۲۰ محله کم‌برخوردار کشور از سال ۱۴۰۰ با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی، هلال‌ احمر، سازمان اوقاف و امور خیریه، شهرداری تهران، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) و همکاری دیگر مجموعه‌های دولتی و عمومی به اجرا درآمد.

طرح توانمندسازی و تحول محلات ۲۰۲۰ محله کم‌برخوردار با چشم‌انداز تبدیل محلات کمتر برخوردار به محلاتی با کودکان، نوجوانان و جوانان توانمند، کارآمد و موثر در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تدوین و عملیاتی شده است.

این طرح با چشم‌انداز تبدیل محلات کمتر برخوردار به محلاتی با کودکان، نوجوانان و جوانان توانمند، کارآمد و موثر در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تدوین و عملیاتی شده است.

بر اساس این طرح، گروه‌های فقیر جامعه در ۲۰۲۰ محله شهری با حدود ۲۰ میلیون نفر جمعیت قرار دارند و طی هماهنگی با محلات و تقسیم کار بین نهادهای مذکور، این محلات تحت پوشش قرار می‌گیرند و به آنها خدمت رسانی می‌شود.با اجرای این طرح توانمندسازی محلات در حوزه‌های فرهنگ، سلامت،‌اشتغال، عمران در دستور کار قرار می‌گیرد.

چندی قبل اجلاس جهانی تعاون در دهلی نو، برگزار و سال ۲۰۲۵ میلادی به عنوان سال جهانی تعاون از سوی سازمان ملل متحد نامگذاری و رسماً آغاز شد.در حاشیه این اجلاس، نشست مشترک رئیس اتحادیه بین المللی تعاون (ICA) با رئیس اتاق تعاون ایران و مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری شکل گرفت و طرح ساماندهی ۲۰۲۰ محله کم برخوردار ارائه شد. آریل گوارکو ـ رئیس اتحادیه بین المللی تعاون ضمن استقبال اعلام کرد که اجرای طرح ساماندهی ۲۰۲۰ محله کم برخوردار می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر کشورها باشد و به عنوان یک تجربه در سایر کشورها نیز مفید و موثر واقع شود.

وی افزود: اتحادیه بین‌المللی تعاون (ICA)، شعار تعاونی‌ها دنیای بهتری را می‌سازند را به عنوان شعار سال جهانی تعاون ۲۰۲۵ اعلام کرده که نشان دهنده تأثیر پایداری تعاونی ها در سراسر جهان است و این موضوع بیان کننده این است که چگونه مدل تعاونی یک راه حل اساسی برای غلبه بر بسیاری از چالش های جهانی بوده و نقش مهمی در تسریع تلاش‌ها برای اجرای اهداف توسعه پایدار ایفا می‌کند.

رئیس اتحادیه بین المللی تعاون،ضمن استقبال از طرح ساماندهی ۲۰۲۰ محله کم برخوردار آن را یک تجربه و الگوی مناسب برای سایر کشورها دانست.

در همین راستا، علی آقامحمدی- مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری نیز ضمن اشاره به قوانین حمایتی از تعاون در اقتصاد ایران گفت: در ایران از شیوه تعاون در جهت رفاه جامعه و کاهش فاصله طبقاتی استفاده می شود به نحوی که با استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها، ۲۰۲۰ محله کم برخوردار در ایران شناسایی و مشمولین آنها در قالب تعاونی ساماندهی شده‌اند.

به گفته وی در جهت خانه‌دار کردن و ارتقای سطح کیفی زندگی ساکنین این محلات اقدامات مناسب در حال انجام است.

آقامحمدی افزود: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به صراحت به اهمیت تعاون در اقتصاد کشور ایران اشاره شده است تا جایی که در اصل ۴۴ این قانون به تعاون به عنوان دومین رکن اقتصادی ایران توجه شده و تعاون مورد حمایت ارکان حاکمیت نظام ایران قرار دارد.

طرح تحت عنوان «توانمندسازی محلات کم برخوردار ۲۰۲۰» با هدف بهبود و سامان‌دهی وضعیت محلات محروم و کمتربرخوردار در دستور کار قرار گرفته است و بهبود وضعیت تحصیل دانش‌آموزان و کودکان این مناطق، ایجاد ظرفیت‌های جدید اشتغال برای ساکنان، تأمین امکانات فرهنگی و ورزشی مناسب و توزیع بسته‌های غذایی برای خانوارهای نیازمند از جمله تسهیلات این طرح به شمار می‌رود.

همچنین ساکنان محلات کم‌برخوردار که مشمول بیمه نیستند تحت پوشش بیمه درمانی قرار می‌گیرند و برای بیماران صعب‌العلاج تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.

افق اقتصادی: شناسایی و ساماندهی نیازمندان ساکن در ۲۰۲۰ محله کمتر برخوردار اعم از معلولان، زنان سرپرست خانوار، خانواده زندانیان، معتادان در حال ترک، بد سرپرستان و شرایط خاص از جمله اهداف اجرای طرح توانمندسازی و تحول محلات ۲۰۲۰ محله کم‌برخوردار است. این طرح بر تامین مایحتاج اساسی خانوارهای نیازمند، تهیه و توزیع بسته‌های ویژه مادران باردار و کودکان، حمایت از اشتغال کارجویان، تامین ملزومات و پوشاک دانش‌آموزان و کمک به تهیه مسکن و سرپناه برای افراد نیازمند با همکاری نهادها و دستگاه های مربوطه متمرکز است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا