اتصال بیش از ۷۲۳ روستا به شبکه ملی اطلاعات
افق اقتصادی: بررسیها حاکی از آن است وقتی اینترنت و فناوری در روستاها راه اندازی شود، بر تولید ناخالص کشور تأثیر مستقیم میگذارد و یکی از مهمترین آثار آن ایجاد اشتغال برای ساکنان روستاهاست؛ به همین دلیل تسریع پیشبرد پروژههای کلان حوزه ارتباطات مانند شبکه ملی اطلاعات و فیبرنوری از گذشته مورد توجه قرار گرفت.
راهاندازی و تکمیل پروژه شبکه ملی اطلاعات در ایران سابقه چندین ساله دارد و پیشینه آن به اواخر سال ۱۳۸۴ باز میگردد که مهمترین دلیل پیادهسازی آن کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت اعلام شد.
شبکه ملی اطلاعات از جمله طرحهایی است که میتواند روند اتصال روستاها به اینترنت را تسریع کند؛ بنابراین یکی از مهمترین اهداف این شبکه را میتوان برقراری عدالت اجتماعی با اتصال روستاها به اینترنت نام برد و دسترسی روستاها به اینترنت در صدر برنامههای وزارت ارتباطات قرار گرفت که به واسطه آن روستاهای بسیاری به شبکه متصل و از اینترنت برخوردار شدند.
چند روستا به اینترنت متصل شدهاند؟
سید ستارهاشمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- چندی پیش درباره این موضوع توضیح داد در کشور آمارهای مختلفی از اینکه چه تعداد روستا با کیفیت مناسب به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند و به واسطه آن از خدمات مختلف مانند آموزش استفاده کرده اند، تهیه کردیم.
او در این زمینه گفت با وجود اینکه دولت در ابتدای راه است اما در این مدت کوتاه بیش از ۷۲۳ روستا به شبکه پهن باند متصل کردیم و وقتی از تعداد روستاهایی که در حال حاضر از ارتباط برخوردار هستند صحبت می کنیم به این معناست که واقعا مردم بدون زحمت بتوانند این خدمات را دریافت کنند؛ این نکته ای است که با همکاران خود در وزارت ارتباطات مطرح کرده و در نهایت مقرر شد حدود ۱۰ هزار روستا را که شناسایی کرده ایم، خدمات با کیفیت به مردم ارائه دهیم. بنابراین با ضرب آهنگ خوبی در این مسیر گام برمی داریم.
بررسی آخرین وضعیت اتصال روستاها به اینترنت
در این راستا، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان لرستان چندی پیش اعلام کرد ۱۴ روستا استان طی صد روز آغاز فعالیت دولت چهاردهم از اینترنت پرسرعت بهرهمند شدند.
به گفته وی با احداث ۷ سایت جدید و ارتقاء تکنولوژی یک سایت، ساکنین ۱۴ روستای استان با ۱۴۱۴ خانوارو با جمعیتی بالغبر ۴۸۵۱ نفر از ارتباطات پایدار و با کیفیت شبکه پرسرعت تلفن همراه با تکنولوژی G ۴ بهرهمند شدند.
همچنین با تلاش مجموعه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان، در سه ماه گذشته ۱۴۶ روستای کرمان با راهاندازی و ارتقاء ایستگاههای تلفنهمراه با فناوریهای ۲G، ۳G و ۴G به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.
انتهای پیام