افزایش ۱۱درصدی تولید فرآورده یورو
افق اقتصادی: سعید مداح مروج با اشاره به اینکه به دنبال افزایش فزاینده مصرف بنزین موتور و نفتگاز در کشور، افزایش تولید این فرآوردهها در راستای حفظ پایداری شبکه تأمین و توزیع و افزایش تابآوری آن در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: مقدار متوسط تولید بنزین موتور شرکتهای پالایشی که در ابتدای دولت ۹۷.۵ میلیون لیتر در روز بود با شناسایی ظرفیتهای خالی واحدهای تقطیر و افزایش خوراک پالایشی و اصلاح شرایط عملیاتی در آذر امسال به ۱۰۷ میلیون لیتر در روز رسید.
وی افزود: مقدار متوسط تولید نفتگاز (گازوئیل) شرکتهای پالایشی در ابتدای دولت ۱۱۱ میلیون لیتر در روز بود که متوسط تولید این سوخت در کشور در آذر به ۱۲۴ میلیون لیتر در روز رسیده است.
** حفظ کیفیت و افزایش سرانه کیفی تولید سوخت کشور
مدیرهماهنگی و نظارت بر عملیات شرکت ملی پالایش و پخش فرآودههای نفتی ایران ادامه داد: افزایش کمی مقدار تولید بنزین موتور، کیفیت این فرآورده را کاهش نداده و به طور مستمر با کنترل کلیه مشخصههای کیفی فرآوردههای نهایی و حدود مجاز تعیین شده استانداردهای مصوب در خصوص بنزین موتور یورو (آروماتیک، الفین و بنزن به ترتیب ۳۵، ۱۸ و ۱ درصد حجمی) به مبادی مصرف ارسال شده است.
مداح مروج تصریح کرد: تمامی بنزین موتور توزیعی در کشور دارای مشخصات زیست محیطی مطابق با استاندارد یورو و عدد اکتان ۸۷ و ۹۱ است و در راستای حفظ شرایط زیستمحیطی در کلانشهرهای کشور، فرآوردههای سوختی این شهرها با کیفیت یورو توزیع میشود.
وی با اشاره به اینکه مقدار تولید فرآوردههای یورو (مجموع بنزین و نفتگاز یورو) از ابتدای استقرار دولت در شهریور امسال، از ۹۸ میلیون لیتر در روز به ۱۱۰ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است، گفت: در دولت چهاردهم تولید فرآوردههای نفتی با استاندارد یورو رشد ۱۱ درصدی را رقم زده است. از جمله اقدامات صورت گرفته، راهاندازی طرح بهبود کیفی بنزین پالایشگاه شیراز (واحد ایزومریزاسیون) در مهر ۱۴۰۳ است که کل تولید ۱.۶ میلیون لیتر بنزین موتور آن پالایشگاه را به کیفیت یورو تبدیل کرده است.
مدیرهماهنگی و نظارت بر عملیات شرکت ملی پالایش و پخش فرآودههای نفتی ایران تأکید کرد: تکمیل هرچه سریعتر طرحهای ارتقای کیفی فرآورده و نیز توسعه ظرفیت پالایشی کشور به استناد برنامه هفتم پیشرفت با جدیت در دولت چهاردهم دنبال خواهد شد که قطعا در مدار تولید قرار گرفتن این طرحها در افق زمانی بلندمدت برای افزایش کمیت و بهبود کیفیت محصولات راهبردی سوختی محقق میشود.
انتهای پیام